Мистецтво та художня культура у школі
П`ятниця, 29.03.2024, 15:50
       Ви увійшли як $U SERNAME$ | Група "Гості" | RSS





Вітаю Вас Гість
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Відвідувачі
Locations of visitors to this page

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115

Форма входу

Пошук

Головна » 2013 » Січень » 12 » Цікаві факти про колір
22:10
Цікаві факти про колір

1. Бик на кориді атакує червоний плащ матадора, який називається мулета, зовсім не тому, що його дратує червоний колір – адже корови не розрізняють кольорів. Насправді бик реагує на рух, коли тореро розгойдує мулету. А червоний колір історично був обраний з тією метою, щоб кров бика була менш помітна.

2. Бортовий самописець, який встановлюється на літаках для запису інформації про технічний стан всіх пристроїв, а також дій і розмов екіпажу, нерідко називають «чорним ящиком». Хоча насправді цей пристрій має форму не скриньки, а кулі або циліндра, та й колір його не чорний, а червоний або оранжевий, щоб було легше знайти в разі аварії.

3. Широко відоме поняття «білий шум» – так говорять про сигнал з рівномірною спектральною щільністю на всіх частотах і дисперсією, рівною нескінченності. Приклад білого шуму – це звук водоспаду. Однак крім білого виділяють велику кількість інших кольорових шумів. Рожевим шумом називають сигнал, у якого щільність обернено пропорційно частоті, а в червоного шуму щільність обернено пропорційно квадрату частоти – на слух вони сприймаються більш «теплими», ніж білий. Також існують поняття синій, фіолетовий, сірий шуми і багато інших.

4. Короткохвильові складові сонячного спектра розсіюються в повітрі сильніше, ніж довгохвильові. Саме тому ми бачимо небо синім – адже синій колір знаходиться на короткохвильовому кінці видимого спектру. З аналогічної причини під час заходу або світанку небо на горизонті забарвлюється в червоні тони. У цей час світло йде по дотичній до земної поверхні, і його шлях в атмосфері набагато довше, в результаті чого значна частина синього і зеленого кольору із-за розсіювання залишає пряме сонячне світло.

5. Багато хто вважає, що зебра – це білий кінь у чорну смугу, так як у зебр білі животи. Проте дослідження зебр на ембріональній стадії показують, що фоновий колір тварини – саме чорний, тому зебру правильніше вважати чорної в білу смугу.

6. В епоху чорно-білого телебачення в камерах часто застосовувалися червоні фільтри, через що червона помада робила губи на екранах телевізорів блідими. Тому дикторш і актрис гримували зеленими рум’янами і помадою.

7. Рожеве забарвлення фламінго дане їм не з народження, а походить від вживаних у їжу маленьких червоних рачків або водоростей, у яких міститься каротиноід.

Переглядів: 949 | Додав: Адмін | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник

Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

ІКТ технології


Корисні сайти
Відділ освіти Сквирської РДА

Онлайн радіо

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz