Мистецтво та художня культура у школі
П`ятниця, 29.03.2024, 05:40
       Ви увійшли як $U SERNAME$ | Група "Гості" | RSS





Вітаю Вас Гість
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Відвідувачі
Locations of visitors to this page

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 115

Форма входу

Пошук

Головна » 2013 » Січень » 14 » 8 цікавих фактів про Пабло Пікассо
22:56
8 цікавих фактів про Пабло Пікассо
8 цікавих фактів про Пабло ПікассоНапевно, в найглухіших куточках дощових лісів і ті краєм вуха чули про великого Пікассо. Звичайно, його творчість не всім подобається, проте талант не приховаєш, і навіть противники Пікассо поважають його. Пропонуємо нашим читачам десять цікавих фактів про цю людину. Можливо, ви їх знаєте, але швидше за все - ні.



Факт перший. При народженні Пабло вважали мертвим - настільки слабкою народилася дитина. У матері були дуже важкі пологи, і це не могло не позначитися на спадкоємцеві. Акушерка навіть пішла повідомляти матері дитини сумну новину про те, що немовля народилося мертвим. Проте дядько Пікассо любив сигари, і навіть в кімнату, де лежав "мертвий" племінник, увійшов, тримаючи в роті димлячу сигару. Недовго думаючи, дядько випустив струмінь диму в обличчя немовляти, а той відреагував плачем. Природно, після цього його перестали вважати мертвим.

Факт другий. При хрещенні Пікассо отримав ім'я, яке складається з 23 слів. Повністю воно звучить таким чином: Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Martyr Patricio Clito Ruíz y Picasso.

Факт третій. Першим словом, яке вимовив хлопчик, було "PIZ" - скорочення від "LAPIZ" ("олівець" іспанською). Батько Пабло, художник по професії, почав виховувати в синові художника, починаючи з 7 років. Проте батько Пікассо присягнувся відмовитися від свого покликання, коли синові виповнилося 13 років - вже тоді він перевершив свого батька (до речі, професора мистецтв).

8 цікавих фактів про Пабло Пікассо


Факт четвертий. Першу картину художник намалював в дев'ятирічному віці, це був вершник, на коні, який брав участь в кориді. Вже в 15 років Пікассо створив свій перший шедевр - картину із зображенням своїх рідних біля вівтаря.

Факт п'ятий. Художник з дитинства був дуже запальний, і його постійно карали. Темперамент художника з віком ставав все ексцентрічніший, але його талант не зникав, а ставав тільки яскравішим.

Факт шостий. Першу серйозну роботу Пікассо отримав, уклавши контракт з продавцем картин Pere Menach з Парижу. Це приносило йому 150 франків (на сучасні гроші приблизно 750 доларів США - зрозуміло, в перерахунку).


8 цікавих фактів про Пабло Пікассо


Факт сьомий. У 1909 році молодий Пікассо і його друг винайшли кубізм - правда, назву придумали не вони, а французький критик, який зауважив, що картини Пікассо наповнені кубиками.

Факт восьмий. Пікассо був незвичайно багатий, і залишив після себе тільки нерухомості на півтора мільярди доларів. Його картини взагалі неоцінимі. Зараз деякі твори Пабло Пікассо оцінюють в сотні мільйонів доларів.
Переглядів: 1176 | Додав: Адмін | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Годинник

Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

ІКТ технології


Корисні сайти
Відділ освіти Сквирської РДА

Онлайн радіо

Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz